Subscribe to RSS

MASR / Shkurti: Kërkimet shkencore, “0” në fondet e Federatave

Share Button

AlbanianSport.net 13/01/2017 11:35

ASNN – Zëvendësministri i Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Kostandin Shkurti, mbi të gjitha do ta cilësonte skandaloze faktin që asnjë federatë nuk parashikon asnjë lekë për kërkimet shkencore. “Përpara disa ditësh, – thotë Shkurti, – në detajimin e “grant”-it vumë re me keqardhje se planifikimi i Federatave për kërkimet shkencore është zero lekë.”

“Duhet të keni parasysh se janë dy shtylla për përfitimin e “grant”-it, Ministria e linjës, por dhe ajo e financës, e cila ka ndarjen në zëra, – ka vijuar ai. – E kjo është për të ardhur keq”. Por ndërkohë rektori i Universitetit të Sporteve në Tiranë, Agron Cuka, do të këmbëngulte që kualifikimet e trajnerëve, apo gjyqtarëve, duhet të kalojnë nga ky institucion.

E thënë më troç, gjithçka që u tha në prezantimin e atij studimi, është se në Shqipëri nuk bëhet sport profesionist, ndërsa gjithçka është në nivele amatore. Stërvitshmëri sa për të kaluar radhën dhe, rrjedhimisht, edhe rezultatet, që nuk kanë nevojë për koment, janë të dukshme. Ndaj, mirë apo keq, edhe për shkak të mënyrave diletanteske në stërvitje, ku testet fizike, apo normat kanë kohë që janë fshirë nga blloqet e trajnerëve, sporti në Shqipëri në gjendje katastrofike…

Artikuj të tjerëFaqja Kryesore

Volejboll / Risia e Federatës, një kanal për transmetim direkt në Internet

Volejboll / Risia e Federatës, një kanal për transmetim direkt në Internet

AlbanianSport.net 19/04/2018 19:50 ASNN – Federata Shqiptare e Volejbollit duket se është ndër institucionet

Atletikë / Skënderbeu & Vllaznia, kampionet e moshës deri në 18 vjeç

Atletikë / Skënderbeu & Vllaznia, kampionet e moshës deri në 18 vjeç

AlbanianSport.net 19/04/2018 17:40 ASNN – Skënderbeu për femra dhe Vllaznia për meshkuj janë

Peshëngritje / Kampionati Kombëtar i Moshave, gjithçka gati

Peshëngritje / Kampionati Kombëtar i Moshave, gjithçka gati

AlbanianSport.net 19/04/2018 13:20 ASNN – Peshëngritja shqiptare bëhet gati për Kampionatin e Moshave,

Volejboll – Të Rinj / Farka Volej & Skënderbeu, të sigurt hapat e parë

Volejboll – Të Rinj / Farka Volej & Skënderbeu, të sigurt hapat e parë

AlbanianSport.net 17/04/2018 14:20 ASNN – Në fundjavë, në Sallën Sportive “Fahrie Hoti” në kryeqytet

Pingpong / Teuta, kampione e dyfishtë e Shqipërisë për Nën-15-vjeçarët

Pingpong / Teuta, kampione e dyfishtë e Shqipërisë për Nën-15-vjeçarët

AlbanianSport.net 17/04/2018 13:25 ASNN – Pingpongu shqiptar, sipas informacionit që ka përcjellë

  

banner

Arkiva

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Kontakte dhe informacione

Rrjeti Shqiptar i Lajmeve Sportive (ASNN)

PR & Marketing:
Gentiana Kodra (Pine)

Rrjetet Sociale

Rreth Nesh