Subscribe to RSS

Peshëngritja, një absurd që zgjat e nuk po ka fund…

Share Button

AlbanianSport.net 26/02/2018 20:45

ASNN – Absurdi i krijuar që nga 18 janari, ditë kur Elez Gjoza dha dorëheqjen nga posti i presidentit të Federatës dhe, me këtë vendim individual i hoqi Shqipërisë të drejtën e mipritjes dhe organizimit të Evropianit të prillit, vazhdon të thellohet edhe më tepër në komunitetin e sportit më të suksesshëm shqiptar në arenën ndërkombëtar. 1/3-ta e anëtarëve të mandatuar ka firmosur një kërkesë për thirrjen e Asamblesë së Jashtëzakonshme, ku kërkohej mbajtja e zgjedhjeve për president, shkarkimi i anëtarëve të Komitetit aktual Drejtues dhe zgjedhja e anëtarëve të rinj të tij.

Pas kësaj kërkese, të datës 25 janar 2018, që është protokolluar, pa asnjë arsye të qenësishme, vetëm më 5 shkurt, Komiteti aktual Drejtues, i mbledhur në kryeqytet ka vendosur për pranimin e pjesshëm të kësaj kërkese. Pra, Asambleja e Jashtëzakonshme, që do të mbahet më 5 prill 2018, do të ketë si rend dite vetëm një pikë, atë të zgjedhjes së presidentit të ri të Federatës, ndërsa dy pikat e tjera, shkarkimi i anëtarëve të Komitetit aktual Drejtues dhe zgjedhja e anëtarëve të rinj të tij, nuk është pranuar, sepse bie ndesh me Statutin e FSHP-së, pasi kanë mandat katërvjeçar.

I vetmi problem që ngrihet këtu, është se, si në Federatën Evropiane dhe atë Botërore e dinë që në peshëngritjen shqiptare nuk ka as president e as kryesi. Një gjë të tillë e pati pohuar në 10-ditëshin e dytë të janarit edhe Sekretari i Përgjithshëm i Federatës Evropiane të Peshëngritjes, Hasan Akush. Përtej kësaj, por dhe sikur të merret e mirëqenë në firmat e vendosura pas vendimit ka lëvizje në emra të anëtarëve të Komitetit Drejtues. Nuk ka firmosur Nesim Hodo dhe Gudar Beqiraj, që në fakt nuk është i zgjedhur anëtar kryesie.

Dhe, si i tillë, nuk mund të jetë as zëvendëspresident, apo dhe president i komanduar. Ashtu si rastësisht Kristi Kana, Erion Cuku dhe Dritan Kambo kanë zëvendësuar Sami Pulakun, Adnand Halilin dhe Artjon Çaushllarin, që çuditërisht mungojnë. Por Komiteti Drejtues i zgjedhur në nëntor 2016 në Vlorë përbëhej nga: Elez Gjoza (president i dorëhequr), Sami Pulaku, Adnand Halili, Ilir Topuzi, Asim Belinova, Endri Karina, Nesim Hodaj, Artjon Çaushllari, Kreshnik Leka. Nga kjo kryesi kanë firmosur Asim Belinova, Ilir Topuzi, Endri Karina dhe Kreshnik Leka.

Një njohës i mirë i jurisprudencës dhe statuteve të organizmave sportivë ka sqaruar për Rrjetin e Radio-Televizionit Shqiptar se anëtarët e Komitetit Drejtues mund të ndërrohen, por kjo duhet bërë duke informuar Asamblenë e Përgjithshme dhe duke respektuar rendin e votave të marra, në rastin konkret, në Asamblenë e Vlorës në 2016-ën. Gjë që nuk rezulton të jetë respektuar në rastin aktual të FSHP-së. Për më tepër, në statutin e Federatës Shqiptare të Peshëngritjes, po në nenin 18, pika 5, thuhet: “Komiteti Drejtues vendos për rendin e ditës kur Asamblenë e thërret ai.”

“Kur ajo mbahet me kërkesë të 1/3 të delegatëve, rendi i ditës duhet të përmbajë pikat e ngritura nga këto anëtarë.” Në këtë mënyrë, Federata Shqiptare e Peshëngritjes dhe Komiteti Drejtues i saj vazhdojnë të marrin vendime  që i bien ndesh me statutin e saj. Për këtë arsye, ka lindur nevoja për një ndërhyrje të Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, në mënyrë që Asambleja e 5 prillit të mos jetë një zgjatim i gjithë absurditetit që ka mbërthyer shtangën, por fundi i tij dhe zanafilla e një faqeje të re të këtij sporti.

Artikuj të tjerëFaqja Kryesore

(Video) Volejboll / Tarja: Pas Kupës, Partizani, tanimë për titullin e munguar

(Video) Volejboll / Tarja: Pas Kupës, Partizani, tanimë për titullin e munguar

AlbanianSport.net 12/03/2018 16:10 ASNN – Partizani i ka dhënë fund një “thatësire” 64-vjeçare, duke

(Video) Veprimtarie e dytë e 2018-ës, alpinistët në majën e Boshit në Valbonë…

(Video) Veprimtarie e dytë e 2018-ës, alpinistët në majën e Boshit në Valbonë…

AlbanianSport.net 12/03/2018 13:25 ASNN – Federata Shqiptare e Alpinizmit ka zhvilluar veprimtarinë

(Video) Çiklizëm / Federata Evropiane nderon Skënder Anxhakun me “Mirënjohje”

(Video) Çiklizëm / Federata Evropiane nderon Skënder Anxhakun me “Mirënjohje”

AlbanianSport.net 12/03/2018 10:40 ASNN – Kreu i organizmit që qeveris çiklizmin shqiptar, Skënder

(Video) Rrësheni, pikënisja e një nisme të re dhe interesante të volejbollit

(Video) Rrësheni, pikënisja e një nisme të re dhe interesante të volejbollit

AlbanianSport.net 12/03/2018 09:45 ASNN – Në Sallën Sportive “Arjana Arapi” të qytetit të Rrëshenit,

Taekuondo (World) / “Top Gym Sport” e Kaprit & Tirana e Kasajt, kampionët e rinj

Taekuondo (World) / “Top Gym Sport” e Kaprit & Tirana e Kasajt, kampionët e rinj

AlbanianSport.net 12/03/2018 08:50 ASNN – Federata Shqiptare e Taekuondosë në versionin “World”,

  

banner

Arkiva

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Kontakte dhe informacione

Rrjeti Shqiptar i Lajmeve Sportive (ASNN)

PR & Marketing:
Gentiana Kodra (Pine)

Rrjetet Sociale

Rreth Nesh